Camouflage voor je huid

Omdat ik vaak complimenten krijg over mijn egale huid, heb ik besloten om enkele van mijn goed bewaarde geheimen prijs te geven. Mijn huid is eerlijk gezegd niet zo perfect als ze lijkt. Ik moet toegeven dat make-up mij vaak uit de nood helpt. Een goede concealer kan bijvoorbeeld wonderen doen. Hij dekt onzuiverheden en licht je gelaat op.

Hoe gaat dat camoufleren nu in zijn werk?

Wel het is niet zo moeilijk, wanneer je iets kleins wil camoufleren, kies je het best voor een concealer met een tint die gelijk is aan de tint van je huid. Maar je kan ook een stapje verder gaan. Kies eens een groene kleur om rode vlekken weg te werken. Het werkt echt! De groene pigmenten slorpen de rode pigmenten op. Of wanneer je last hebt van blauwachtige wallen, kan je kiezen voor een rode concealer. Ook deze kleuren hebben hetzelfde opslorpende effect. Natuurlijk moet je na het aanbrengen van de gekleurde concealer ook nog een laagje van je gewone concealer aanbrengen. Om je ogen op te lichten kan je gebruik maken van een concealer die lichter is dan de tint van je eigen huid. Door de lichte tint lijkt het alsof je ogen meer gaan stralen. Je kan ook spelen met de vormen van je gelaat. Dit wordt ook wel eens contouren genoemd. Met concealer alleen kan je je neus dunner doen lijken, je voorhoofd verkleinen en nog veel meer! Maar je moet wel rekening houden met de natuurlijke vorm van je gelaat.

Enkele tips om het makkelijk(er) te maken:

  • Breng de concealer aan met een oogschaduwpenseel of een sponsje.
  • Maak gebruik van je vingers, zo kan je de concealer makkelijk in je huid deppen.
  • Overdaad schaadt! Wanneer je teveel concealer aanbrengt trek je net de aandacht naar de gecamoufleerde zones.
  • Na het aanbrengen van je concealer kan je best even wachten met het aanbrengen van je foundation. Je moet het product de tijd geven om opgenomen te worden door je huid.

concealer palette catrice

Ikzelf maak gebruik van bovenstaand palet van Catrice. Dit palet bevat alle kleuren die ik nodig heb om mijn egale huidje te creëren. 🙂

Donna De Graef

Eén gedachte over “Camouflage voor je huid”

Plaats een reactie