Een professionele manicure in een handomdraai

Benodigdheden:

  • Vijl
  • Kartonnen vijl
  • Poliervijl (vierzijdig)

POLISH VIJL

  • Kniptang
  • Velletjesstang
  • Tool om nagelriemen achteruit te duwen

achteruitduwer

  • Handbadje (een potje water kan ook dienst doen)
  • Handzeep
  • Handdoekje
  • Handcrème

Stap 1: Knippen en vijlen

Begin met het knippen en vijlen van je nagels. Als je nagels niet geknipt moeten worden, vijl ze dan gewoon wat bij in vorm. Zorg er altijd voor dat je vijlt in één richting, zo beschadig je de nagelplaat niet. Om kleine haakjes te vermijden kan je vijlen tegen de nagelplaat van boven naar onder, dit wordt ook wel afbramen genoemd.

Stap 2: Weken

Vul het potje/ handbadje met lauw water en voeg er de handzeep aan toe. Laat je handen gedurende 10 minuten weken in het water.

Stap 3: Nagelriemen achteruit duwen

Droog je handen af met het handdoekje. Nu je handen geweekt zijn kan je makkelijk de nagelriemen achteruit duwen en overbodige velletjes wegknippen. Maar knip nooit je nagelriem weg! Wanneer je dit toch doet is de kans groot dat je een ontsteking oploopt.

Stap 4: Nagelboord reinigen

Met de andere kant van je nagelriemtool kan je onzuiverheden van onder je nagels verwijderen. Ook dit proces gaat veel makkelijker omdat je handen geweekt hebben in het badje.

Stap 5: Navijlen

Na het weken van de handen kan het zijn dat er toch nog kleine haakjes en velletjes aan je nagels optreden. Deze kan je verwijderen door je nagels na te vijlen met de kartonnen vijl.

Stap 6: Opblinken

Om je nagels op te blinken maak je gebruik van een poliervijl. Deze vijl heeft vier zijden. Je mag ze plat op de nagelplaat gebruiken; Het beschadigt de nagels niet. Begin met de hardste zijde en gebruik zo alle zijdes tot de zachtste zijde. Wanneer je dit proces doorloopt, zal je zien dat je nagels blinken als nooit tevoren en dat op een natuurlijke manier.

Stap 7: Handcrème aanbrengen

Om de behandeling af te sluiten breng je een handcrème aan. Smeer je handen in met de crème en laat deze enkele minuten intrekken. Er zijn 1001 soorten handcrèmes op de markt, dus er is voor ieder wat wils!

Succes!

Donna De Graef

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s